Uhapšena tri lica: Lagali da ne znaju srpski, pa varali po Banjaluci i Mrkonjić Gradu

Banjalučka policija uhapsila je dva lica iz Skoplja i jedno iz Čačka zbog sumnje da su na području Banjaluke počinili dva krivična djela prevare, čime su dva lica oštetili za ukupno 13.000 KM.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.DŽ. i A.R. oba iz Skoplja i lice P.N. iz Čačka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Navedena lica se sumnjiče da su u martu i aprilu 2019. godine, dovodeći oštećene u zabludu da im pomognu u vezi sa saobraćajnom nezgodom koju su navodno imala, simulirajući da ne znaju srpski jezik i da ne poznaju valutu koja se koristi u Republici Srpskoj, od oštećenih tražila novac na uvid, nudeći zauzvrat skupocjene predmete i pomoć oko zaposlenja u inostranstvu.

Time su lice iz Banjaluke oštetili za 5.000 KM, a lice iz Mrkonjić Grada za 8.000 KM.

Izvršen je pretres automobila “audi” koji su koristila osumnjičena lica, i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su u saradnji sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Pomenuta lica su uhapšena juče, a nakon završene kriminalističke obrade predata su Centru za strance, terenska kancelarija Banjaluka.

Ostavite komentar: