Uhapšena direktorka i dvoje zaposlenih Doma zdravlja Bihać

25.01.2019. | 10:52

Pripadnici Federalne uprave policije, prema nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, jutros su uhapsili direktorku Doma zdravlja Bihać Anelu Kasumović. Tokom pretresa uhapšena su još dva radnika Doma zdravlja.

Kako je potvrđeno, pretresi se vrše na osnovu naredbe Opštinskog suda Bihać, a prema nalogu Tužilaštva.Iz Tužilaštva USK za Avaz.ba naveli su da zasad nemaju komentara, ali da će sve informacije o akciji biti poznate u toku dana.

Još nisu poznati motivi za akciju policije i Tužilaštva, ali se pretpostavlja da to ima veze sa zapošljavanjem 38 osoba u ovoj zdravstvenoj ustanovi tokom prošle godine, ali i koruptivnim radnjama.

O tome su mediji saznali nakon posljednje vanredne sjednice Vlade USK na kojoj su razriješeni skoro svi upravni odbori zdravstvenih ustanova jer su otkriveni brojni slučajevi zapošljavanja novih osoba i pored zabrana na zapošljavanje koji je donijela nova Vlada, s premijerom Mustafom Ružnićem na čelu.

Takođe je objelodanjeno da nedostaju sredstva za isplate plata po kolektivnom ugovoru, zbog čega je Sindikat ljekara i stomatologa najavio, pa za izvjesno vrijeme zamrznuo štrajk.

Dr. Anela Kasumović imenovana je prošle godine na poziciju direktora nakon jednog poništenog konkursa.

 

Izvor Foto:(Avaz.ba)