Uhapšen sveštenik zbog šverca minsko- eksplozivnim sredstvima

Sveštenik iz Višegrada Bojan Glišić uhapšen je zbog sumnje da se bavio švercom oružja, nezvanično saznaje ATV.

Uhapšen je u okviru akcije u kodnog naziva “Lotika” usmjerene na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja.

“U ovim aktivnosti izvršeni su pretresi na tri lokacije, dvije lokacije su na području opštine Rogatica, a jedna na području opštine Višegrad i tom prilikom slobode je lišeno i lice inicijala B.G. koje se sumnjiči da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnim sredstvima”, rekla je Mirna Miljanović, portparol MUP-a RS.

Oduzeta je veća količina municije i eksploziva. Akciju su izveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

“Prilikom pretresa na ove tri lokacije pronađeni su i izuzeti određeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Nađeno je dva kilograma ekploziva, zatim više komada inicijalnih kapisli, više komada municije, MRUD mina kao i mobilni telefoni, sim kartice i drugi predmeti”, istakla je Miljanović.

Kako ATV saznaje, uhapšeni sveštenik višegradske eparhije Bojan Glišić živi u Rogatici i otac je troje djece. Ostavite komentar: