Uhapšen Srpčanin zbog napada na policijskog službenika

09.04.2019. | 10:29

Pripadnici Policijske stanice Srbac uhapsili su lice čiji su inicijali V.S. /29/ iz te opštine zbog sumnje da je fizički napalo policijskog službenika, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U saopštenju se navodi da su tokom obavljanja redovih poslova policijski službenici u mjestu Povelič, opština Srbac, zaustavili putnički automobil “ford” kojim je upravljao V.S, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Kako se navodi, tokom preduzimanja mjera s ciljem sankcionisanja prekršaja, V.S. je počeo da vrijeđa policijske službenike, nakon čega je fizički napao jednog od službenika, zbog čega je uhapšen.

– Alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj protiv V.S. za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje – navodi se u saopštenju.

 

Izvor:(SRNA / RTRS)