Uhapšen saradnik popularnog voditelja Batka: Doputovao iz Turske, na aerodromu ga čekala SIPA

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas su na sarajevskom aerodromu uhapsili Davora Gaja, saradnika ranije uhapšenog radijskog i televizijskog voditelja Almira Čehajića Batka.

Portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić izjavila je da su pripadnici Sipe u akciji kodnog naziva “Netvork” uhapšili lice čiji su inicijali D.G, osumnjičeno za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Bavčićeva je dodala da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade u Sipi biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Gaj je odgovorno lice u firmi “Otvorena mreža”, u sklopu koje je emitovana emisija “Udri muški” koju je vodio Čehajić. Gaj je uhapšen na aerodromu, gdje je doputovao iz Turske.

Njemu i Čehajiću na teret je stavljeno da su zloupotrebom položaja, a Čehajić i pranjem novca, stekli nezakonitu korist u iznosu većem od pola miliona maraka. Čehajić je jutros predat u nadležnost Tužilaštva Kanona Sarajevo, a Sipa ga je privela juče nakon prijave više pacijenata koji su u programu “Otvorene mreže” za kadeverične transplantacije.

Ostavite komentar: