Uhapšen osumnjičeni: U Tomislavgradu ubijen lovac

10.06.2024. | 19:10

Muškarac čiji su inicijali D.Z. /44/ iz Tomislavgrada uhapšen je zbog sumnje da je tokom lova iz nehata ubio lovca D.K. /61/ iz ovog grada, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Livanjskog kantona.

Policiji u Tomislavgradu je u subotu, 8. juna, u 8.20 časova prijavljeno da se D.K. duže vrijeme ne javlja na mobilni telefon nakon čega su pripadnici Gorske službe spasavanja u Tomislavgradu oko 9.20 časova uspjeli da lociraju signal mobilnog na lokalitetu Kovač, na planini iznad mjesta Eminovo selo, gdje je i pronađeno tijelo D.K.

“U 16.30 časova u prostorije MUP-a Livanjskog kantona na kriminalističku obradu sproveden je D.Z. zbog sumnje da je prilikom lova usmrtio D.K. iz lovačke puške `Crvena zastava`, nakon čega je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje smrti iz nehata”, navodi se u saopštenju.

Na području Livanjskog kantona protekle sedmice u Tomislavgradu je registrovan napad na službeno lice u vršenju dužnosti, u Bosanskom Grahovu nasilje u porodici, u Glamoču teška krađa, a u Livnu oštećenje tuđe stvari.

Registrovano je 18 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, a iz MUP-a su precizirali da se u Livnu dogodilo devet, u Tomislavgradu sedam, te u Drvaru dvije saobraćajne nezgode.

Evidentiran je i jedan prekršaj javnog reda i mira.