Uhapšen Dragan Gajić: Kriminalac sa potjernice predstavljao se kao policajac

Radeći na rasvjetljavanju događaja u Rajlovcu kada su dvojica muškaraca lažno se predstavljajući kao pripadnici MUP-a Hrvatske pokušali prevariti vlasnika firme koja se bavi uvozom i izvozom, pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo došli su do saznanja da su uhapsili poznatog kriminalca iz Crne Gore.

Utvrdili su da je M. D. iz Metkovića, kako se predstavio vlasniku i policiji, ustvari Dragan Gajić (33) iz Nikšića, Republika Crna Gora, za kojim su Interpol Podgorica i Sud BiH raspisali međunarodne potjernice.

Drugi lažni hrvatski policajac koji je nakon potjere prekjuče uhapšen dao je svoj pravi identitet i riječ je o K. D. (29) iz Imotskog. On je pušten na slobodu nakon čega je pozvan u SIPA radi davanja izjave.

Dragan Gajić je nakon kriminalističke obrade, predat Sudskoj policiji Suda BiH.

Podjećamo, njih dvojica su se 15. decembra predstavili vlasniku firme u Rajlovcu kao policajci iz Hrvatske. Iznenađenom vlasniku ispričali su da imaju operativna saznanja da njegova vozila osim robe, prevoze i drogu. Njih dvojica kazala su da da su došli u Sarajevo, da mu pomognu, da se onemogući prevoz droge.

Bili su u civilu i pokazali su mu značku MUP-a Hrvatske. Vlasniku firme je to bilo sumnjivo te je pozvao MUP Kantona Sarajevo da dođu i provjere muškarce.

Po dolasku patrole, lažni policajci pokušali su pobjeći svojim automobilom, ali su ih pripadnici PU Novi grad, nakon kratke potjere uspjeli sustići i uhapsiti.

Osuđen zbog trgovine drogom

Dragan Gajić se već nekoliko godina nalazi na crvenoj potjernici, a BiH ga potražuje zbog krijumčarenja droge. Gajić je 2012. godine uhapšen u BiH kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe i potpisao je sporazum sa Tužilaštvom BiH, prilikom čega je osuđen na tri godine zatvora. Dao se u bijeg nakon što je pušten na slobodu do početka izdržavanja kazne.

Ostavite komentar: