Uhapšen direktor Instituta za javno zdravstvo RS: Branislav Zeljković iza rešetaka

Policija Republike Srpske uhapsila je Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo RS, potvrdila je portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Nakon jučerašnje akcije u kojoj su uhapšene tri osobe smatralo se da je Zeljković u bjekstvu, ali se u međuvremenu javio MUP-u RS. Ubrzo je lišen slobode i sproveden na kriminalističku obradu.
“Zeljković se trenutno nalazi u službenim prostorijama MUP-a RS, gdje će kao i ostali osumnjičeni biti ispitan”, kaže izvor iz istrage.
Za Zeljkovićem se tragalo u okviru istrage o nezakonitostima u radu Instituta za javno zdravstvo RS u postupcima javnih nabavki zaštitne medicinske opreme.
Po nalogu Republičkog javnog tužilaštva juče su izvršeni pretresi u Institutu i više firmi, a uhapšeni su vlasnik turističke agencije “Travel 4 fun” Saša Marković, direktor firme “Promeding” Dragan Dubravac i direktor “Procontrola” Slavko Bojić.
Zeljković i ostali uhapšeni u akciji MUP-a danas bi trebalo da budu privedeni u Republičko tužilaštvo gdje će nakon ispitivanja nadležni tužilac odlučiti o prijedlogu za određivanje mjera pritvora.

Ostavite komentar: