Učestvovao u saobraćajki, pa pobjegao: Jednom od braće blizanaca ugrožen život

Jedan od braće blizanaca zadobio je povrede opasne po život u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u sarajevskom naselju Nedžarići.

Prema informacijama MUP Kantona Sarajevo nesreća se desila juče u 22.40 , na kolovozu ulice Džemala Bijedića, opština Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom došlo je do sudara “mercedesa”, oznaka K70-M-844, kojim je upravljao vozač A. M. (28) nastanjen u Sarajevu i vozila “seat leon”, oznaka T08-K-803, kojim je upravljao S. M. (28), iz Sarajeva.

Avaz nezvanično sazanaje da je riječ o braći blizancima A. i S. Mišić. Nakon sudara braće, “mercedes” je udario “audi A4”, O10-K-210, kojim je upravljao N. I. (49) iz Sarajeva, a potom skrenuo u desnu stranu van kolovoza i udario u stablo.

Nakon nesreće, S. Mišić koji je vozio “seat leon” pobjegao je sa mjesta nesreće, ali je danas u 3.15 pronađen na području opštine Centar Sarajevo.

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je njegov brat A. Mišić koji je vozio “mercedes”. Ljekari Hitne pomoći su ga zbrinuli na licu mjesta nakon čega je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Pripadnicici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

Ostavite komentar: