Učestvovao u obračunu klanova: BiH izručila Crnogorca osumnjičenog za ubistvo

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je danas realizovana ekstradicija Crnogorca čiji su inicijali N.I. (30) iz BiH u Crnu Goru osumnjičenog za ubistvo počinjeno prošle godine u mjestu Đenovići u Herceg Novom.

N.I. se potražuje na osnovu međunarodne potjernice Interpola Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnih djela teško ubistvo, te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“N.I. je osumnjičen da je 6. juna prošle godine u mjestu Đenovići u Herceg Novom zajedno sa D.Š. upotrebom vatrenog oružja, po prethodno pripremljenom planu i sa umišljajem, na podmukao način lišio života oštećenog S.Š.”, navedeno je u saopštenju.

U Đenovićima je prošle godine ubijen Stefan Šarović, a crnogorska policija za ovaj zločin sumnjiči Nikolu Ivovića iz Herceg Novog i Dušana Šilja, koji ima državljanstvo BiH.

Šarović je likvidiran sa šest hitaca, 6. juna, u vili “Akacija hil”, a crnogorski mediji su pisali da je ubistvo povezano sa obračunom narko-kartela.

Ostavite komentar: