Učesnik protesta ‘Pravda za Davida’ u Banjaluci ide u zatvor

11.01.2019. | 14:57

Aleksandar Gluvić, student iz Banjaluke, jedan od učesnika protesta koje je organizovala grupa ”Pravda za Davida” osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 250 KM zbog učešća na događajima s kraja 2018. godine u Banjaluci.

Gluvić se prema Rješenju Osnovnog suda tereti za prekršaj iz Člana 24. Zakona o javnom redu – kaznom zatvora u trajanju od 20 dana i za prekršaj iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru – novčanom kaznom u iznosu od 250 KM.

“Ne smatram da sam kriv. Pravo na mirno okupljanje i pravo na slobodu izražavanja mora biti zagarantovano i nijedan režim to ne smije da spriječi”, rekao je Gluvić komentarišući kaznu.

Nekoliko osoba uhapšeno je 30. decembra uveče u Banjaluci, nakon velikog protestnog skupa i šetnje grupe “Pravda za Davida” i nekoliko hiljada građana.

David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je 24. marta u Banjaluci. Više mjeseci trajali su protesti porodice i građana Banjaluke koji sumnjaju u okolnosti pod kojima je mladić stradao.

Od 30. decembra policija traga i za Davidovim ocem, Davorom Dragičevićem, koji se nedavno obratio javnosti sa nepoznate lokacije.

 

Izvor:(Mondo.ba)