Učenik se ne kaje zbog napada na domara, planirao ubiti i baku

Maloljetnik hospitalizovan na Psihijatrijskoj klinici. U razgovorima sa socijalnim radnicima i policijom rekao da se zbog napada dobro osjeća.

Petnaestogodišnji učenik devetog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u Kulašima kod Prnjavora, koji je sjekirom pokušao ubiti školskog domara Milanka Pančića (58), iskazivao je tokom ispitivanja ubilačke namjere i nije pokazao ni trunku kajanja!

Nasumična žrtva

Maloljetnik je nakon napada hospitalizovan na Psihijatrijskoj klinici u Banjaluci.

Izvor blizak istrazi kaže da je dječak u razgovorima sa socijalnim radnicima i policijom tvrdio da se zbog napada dobro osjeća!

– Svi su bili šokirani njegovim ponašanjem… Govorio je da se dobro osjeća zbog toga i pričao svašta. Govorio je da je duže vrijeme planirao nekoga ubiti, a čak je spominjao da je razmišljao da napadne svoju baku – kaže dobro upućeni izvor, navodeći da je domar bio nasumična žrtva te da ne postoji nikakav motiv.

Napad se dogodio u srijedu oko sedam ujutro.

Domar je u školskoj kotlovnici ložio vatru kad mu se učenik prikrao iza leđa. Potom je dohvatio sjekiru i nesrećnog čovjeka dva puta udario po glavi.

Domar se pokušao odbraniti te je pobjegao, a maloljetnik je, noseći okrvavljenu sjekiru u rukama, trčao za njim, želeći da ga ponovo udari. Dječak je potom bacio sjekiru pored školske ograde i pobjegao u prodavnicu u kojoj radi njegova majka S. P.

Radnici škole Pančiću su ukazali pomoć, stavili ga u vozilo i prevezli u Dom zdravlja u Prnjavoru. U tom trenutku još se nije znalo ko je napadač, a maloljetnik se u društvu majke vratio u školsko dvorište.

Sačekali policiju

Navodno su ih čak upozoravali da se sklone, jer su se plašili da je “napadač” u blizini.

– Učenik se na to nije osvrtao i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Želio je da se vrati u razred… Čak je komentarisao da će, ukoliko ne bude na nastavi, svi misliti da je on napadač – pojašnjava izvor koji je dobro upućen u slučaj.

On kaže da su radnici škole, u međuvremenu, od domara saznali ime napadača i bili su šokirani.

– Nije mu dozvoljeno da ide na nastavu, već mu je rečeno da sa majkom ode u prodavnicu i da sačekaju policiju, što je učenik i prihvatio – kaže naš sagovornik.

Posjekotine i lom lobanje

Domar Milanko Pančić hospitalizovan je u Službi za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjoj Luci. Trenutno je svjestan i njegovo stanje je stabilno.

– Pacijent je primljen s višestrukim posjekotinama po glavi i frakturom lobanje. Njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno i ostaje na daljnjem liječenju i praćenju – rekao je dr. Dragoslav Brkić, dežurni ljekar.

Loše ocjene

Direktor škole Željko Rudonjić kaže da su svi šokirani ovim događajem te da niko nije mogao naslutiti da će doći do tako brutalnog napada.- Taj učenik nije bio nasilan niti je bio problematičan. U početku je bio dobar učenik, a sada je osrednji. Kad ga je uhvatio pubertet, i ocjene su počele opadati, ali drugih problema s njim nismo imali – rekao je Rudonjić, navodeći da će škola punim kapacitetima sarađivati s istražnim organima.

 

Izvor:(Avaz.ba)

 Ostavite komentar: