Učenik napao domara sjekirom, bore mu se za život

PRNJAVOR – Petnaestogodišnji učenik devetog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” iz Kulaša, nadomak Prnjavora, iznenada je napao domara te škole Milanka Pančića (58), sa više udaraca sjekirom nanijevši mu teške povrede na glavi.

Ljekari Univerzitetsko kliničkog centra RS u Banjaluci se bore za njegov život, dok je učenik upućen u banjalučku Psihijatriju na dalje posmatranje.

Policija se nije oglašavala po ovom slučaju, ali “Novosti” saznaju da se domar ne sluteći nikakvu opasnost, našao na udaru najmanje dva udarca sjekire u učenikovim rukama, koji mu se prikrao sa leđa dok je ložio vatru.

Prolivanju krvi i pravom hororu u ložioni škole, kako saznaju “Novosti” nije prethodila bilo kakva rasprava. Sve se odigralo iznenada i munjevito u vreme prve smjene nastave.

U šoku i nevjerici je cijela škola, kao i direktor Željko Rudonjić, koji je za “Novosti” potvrdio incident, dodavši  da nije u stanju da govori, zbog policije, samog učenika i njegove rodbine.

-Ne znam šta mu bi, udario me je više puta sjekirom, a bio je dobro dijete – izustio je, kako saznaju “Novosti“, ložač Pančić, oblivljen krvlju u prnjavorskom Domu zdravlja.

Izvor pomenutog lista upućen u ovaj nesvakidašnji incident kaže da je učenik rekao da se, navodno, odavno pripremao “nekoga da ubije i da je slučajno izbor pao na nesrećnog domara”.

 

Ostavite komentar: