Učenici zbog djevojčice brutalno pretukli vršnjaka

30.01.2019. | 10:53

Banjalučka policija pokrenula je istragu nakon brutalnog premlaćivanja petnaestogodišnjeg učenika u blizini Osnovne škole “Ivo Andrić”.

Petnaestogodišnjaka, inače učenika Osnovne škole “Miloš Crnjanski”, pretukla su čak sedmorica učenika OŠ “Ivo Andrić”.

O slučaju je obavještena policija, a pomoć dječaku ukazana je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Dječaku su konstatovane brojne povrede glave i tijela.

U OŠ “Ivo Andrić” juče su potvrdili da su u incidentu učestvovali učenici sedmog, osmog i devetog razreda njihove škole, te da se preduzimaju sve mjere u cilju sankcionisanja odgovornih.

– Tuča se dogodila 25. januara oko 12.30 časova izvan kruga škole, ali su bezbjednosne kamere zabilježile sve. Sedmorica učenika naše škole tukla su učenika devetog razreda Osnovne škole “Miloš Crnjanski”- objasnili su u OŠ “Ivo Andrić”.

Dodaju kako je incident šokirao sve zaposlene.

– Preduzimamo sve mjere u skladu sa zakonom, a biće obavljen i razgovor sa svim učesnicima, nakon čega će biti donesene određene disciplinske mjere – pojasnili su u školi.

Srpskainfo saznaje da je povod za brutalnu tuču bila jedna učenica.

– Dvojica učenika devetih razreda prvo su preko društvenih mreža dogovorili sastanak na kojem je trebalo razgovorom da reše problem. Međutim, učenik OŠ “Ivo Andrić” došao je u pratnji šestorice drugara – objasnio je izvor iz istrage.

Očevici sa kojima smo juče razgovarali ispričali su da je premlaćivanje petnaestogodišnjaka bilo brutalno.

– Ovakve stvari ne viđate svaki dan. Sigurno je da bi se dogodila tragedija, da jedan čovjek iz obližnje firme nije prvi pritekao djetetu koga su tukli u pomoć. Razumijem da su to sve djeca, ali ova tuča gdje su njih sedmorica tukla jednog dječaka bila je brutalna – naveo je izvor Srpskainfo.

I dok su novine sve češće ispunjene tekstovima o maloljetnim prestupnicima i vršnjačkom nasilju, stiče se utisak da apsolutno nikoga nije briga za ovu populaciju.

Stručnjaci odavno apeluju da se treba raditi na prevenciji, a u školama ističu da su im ruke vezane, jer nemaju gotovo nikakvu saradnju sa roditeljima.

– Ta deca kada napuste kućni prag više nisu ista, a onda počinju raditi grozne stvari kako bi bili glavni u društvu – navodi nastavnica koja je zamolila da joj ne otkrivamo ime.

Psiholog Aleksandar Milić još ranije je objasnio da su glavni krivci i roditelji i škola.

– U okviru porasta poremećaja mentalnog zdravlja kod cjelokupne populacije, raste i broj maloljetnika u sukobu sa zakonom. Primjetno je da se škola i roditelji nedovoljno snalaze, pa ne razvijaju dobre navike kod djece koja nisu okupirana radnim aktivnostima, sportom, igranjem – smatra Milić.

Vršnjačko nasilje i u Tesliću

Policija u Tesliću pokrenula je istragu nakon prijave o vršnjačkom nasilju u Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić”.

Slučaj su policiji prijavili dežurni lekari Doma zdravlja u Tesliću, gdje su sa vidnim tjelesnim povredama i u različitim vremenskim intervalima došla dvojica maloljetnika, od kojih je jedan poznat po problematičnom ponašanju.

 

Izvor Foto:(SrpskaInfo)