Ubio medvjeda nakon što mu je otkinuo stopalo i dio potkoljenice

28.07.2019. | 20:19

Četrdesetosmogodišnjak iz Kotor Varoša preživio je pravu dramu, nakon što ga je u subotu u mjestu Selačka, nadomak Kotor Varoša, povrijedio medvjed otkinuvši mu lijevo stopalo, dio lijeve potkoljenice i zadavši mu druge povrede.

Kako Nezavisne novine saznaju, u pitanju je Novo Tomić iz sela Zabrđe, koji je otišao da čeka divljač, kada je primijetio da mu nanosi štetu na njivi na kojoj je zasijao zob, ali je naišao medvjed i teško ga povrijedio.

Prema takođe nezvaničnim informacijama, Tomić je, navodno, ranio medvjeda i pomislivši da je mrtav, prišao mu, nakon čega ga je razjarena životinja napala i nanijela mu stravične povrede.

U borbi sa divljom zvijeri, nesrećni muškarac je, kako kaže izvor “Nezavisnih”, pucao još jednom nakon čega je usmrtio medvjeda.

“Priča se da je on sam sebi podvezao stopalo, jer mu je visilo na par tetiva, a nakon toga pretpostavljam da je pozvao ljude koji su došli po njega i odvezli ga u bolnicu”, kazao je izvor Nezavisnih novina.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS kazali su da je pacijent sanitetskim vozilom Doma zdravlja Kotor Varoš dovezen u Urgentni centar, nakon čega je hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

“Prema riječima dr Milorada Marana, dežurnog ljekara u ovoj klinici, pacijentu je medvjed prilikom napada otkinuo, odnosno amputirao lijevo stopalo i dio lijeve potkoljenice. Takođe, pacijent je zadobio ugrize od strane pomenute životinje na desnoj potkoljenici i desnoj podlaktici, kao i frakturu desne ruke. Odmah po prijemu operativno je zbrinut te je njegovo trenutno zdravstveno stanje stabilno”, istakli su u UKC RS te dodali da pacijent ostaje na daljem bolničkom liječenju.

Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, kazala je da je PS Kotor Varoš u subotu uveče zaprimila prijavu da je muškarac zadobio povrede od medvjeda u mjestu Selačka.

https://www.facebook.com/portalBL/posts/10156096202442471?__xts__[0]=68.ARBODRQvjRt-6_QNnyAk5Q1M5AtD8WCe8SoCUk5uLYwg5G4q8YrRI2ZKvMnScIRetB6alSC0Po248XORTzvLK15V0dI3pEQI-LiipCBgPZtz4Ix7lzVcp_I1aJS_TygzSbfNbRZF_nzDh5DAkyQv3O7JMvmd-NWqBKKDeF33QaXOCPQD72ylsiStHMg1yULyEAghwemVFW9_r9LhzEyyIDH6IsxbQQ6jNalJ7pDSNnEBg4ZyD34ljU_N_28YPQv_G2dUtizD_cnBWYEWz_nFNfTFQFIob7nhAEFrqLbVFaz4AnHcFDXtlIBbYI8zlbNGweIx7iewjN9jGYicavEv&__tn__=-R

 

Izvor:(Nezavisne novine)