Ubica je još na slobodi: Policija traga za migrantima osumnjičenim za ubistvo Sarajlije

Sarajevska policija još nije pronašla trojicu osumnjičenih migranata koji se dovode vezu s ubistvom Sarajlije Jasmina Berovića.

Danas se navršilo osam dana od brutalnog ubistva koje je šokiralo Sarajevo ali i cijelu BiH i izazvalo žestoki revolt i proteste građana Otesa i Ilidže. Mještani već danima traže da se ubice Berovića uhapse i procesuiraju.

Nakon izdate potjernice MUP KS, bio je uhapšen Marokanac Hišam Aglares, ali je utvrđeno da on nema veze s ubistvom Berovića i prebačen je nadležnost Službe za poslove s strancima BiH. Ovakvom nevjerovatnom scenariju, prethodila je pogrešna depeša.

Proteklih dana, sarajevski inspektori sačinili su širok krug potencijalnih osumnjičenih, a kako je Avazu otkrio izvor blizak istrazi, jedan od njih je navodno i Marokanac B. H. Postoje indicije da bi se on mogao povezati s vremenom i mjestom počinjenja zločina. Njegovi podaci i fotografija proslijeđeni su policijskim agencijama ali i Graničnoj policiji i sve se sada provjera.

Ali iz MUP Kantona Sarajevo nisu željeli ni potvrditi niti demantirati ovu vijest. Portparol Mirza Hadžibadić rekao je da “u interesu istrage ne mogu dati odgovor”.

Sve su glasnije priče da su Berovićeve ubice i pomagači već napustiili Kanton Sarajevo i pitanje je hoće li ikada biti pronađene.Ostavite komentar: