“U rukama” zakona: Iza rešetaka osumnjičeni za pljačku, radnici kladionice izbio zube

14.01.2022. | 12:49

Adnanu Hasanbašiću (25) iz Odžaka, osumnjičenom da je 9. januara u Derventi opljačkao poslovnicu kladionice i radnici M.Đ. nanio povrede te joj izbio dva zuba, Okružni sud u Doboju odredio je pritvor, potvrđeno je za “Nezavisne”.

Policija i dalje traga za drugim razbojnikom koji je tog dana učestvovao u pljački sa Hasanbašićem, do kojeg su policajci PU Doboj, došli operativnim radom u saradnji sa policijom iz Odžaka.

Kod uhapšenog muškaraca je, kako je ranije potvrđeno iz Policijske uprave Doboj, pronađen i oduzet i gasni pištolj za koji se sumnja da je korišten prilikom pljaške kada je povrijeđena radnica kladionice.

Podsjetimo, nepoznati razbojnici su radnici kladionice u Derventi izbili dva zuba, kada su opljačkali poslovnicu u kojoj je radila i uzeli 3.000 maraka.

Radnicu M.Đ. su u Ulici Srpske opljačkala dvojica razbojnika koji su maskirani ušla u poslovnicu a jedan razbojnik zaprijetio je vatrenim oružjem i oborio je radnicu na pod, zadao joj je udarac u predjelu lica i tako joj polomio dva zuba a drugi razbojnik je iz pulta uzeo novac.

“Policajci Sektora kriminalističke policije PU Doboj i PS Derventa, nakon dvodnevnog rada identifikovali su A.H. iz Odžaka, FBiH, za koje postoji osnov sumnje da je 9 januara u jednoj sportskoj kladionici u Derventi izvršilo krivično djelo razbojništvo prilikom čega je radnici na veoma brutalan i nasilan način nanijelo teške tjelesne povrede”, navedeno je ranije u saopštenju PU Doboj.

Nakon hapšenja i izvršene kriminalističke obrade Hasanbašić je, kako smo ranije pisali, uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu razbojništvo predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj te mu je predloženh pritvor, što je Sud prihvatio.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda Orašje izvršen i pretres na dvije lokacije u Odžaku koje koristi Hasanbašić prilikom čega je pronađen i oduzet gasni pištolj koji je osumjičeni koristio tokom izvršenja krivičnog djela i drugi predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.