U policijskoj akciji “Atest” uhapšene dvije osobe: S lažnim uvjerenjima registrovali vozila

Pripadnici Policijskih uprava Banjaluka i Gradiška izveli su zajedničku akciju “Atest” i uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su faslifikovali uvjerenje AMC za korištenje gasa LPG u vozilima.

Prema saznanjima SrpskaInfo portala u ovoj akciji uhapšeni su Vladimir Starčević zvani Šojka i Igor Bubić, obojica iz Gradiške.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović je rekla, navodeći inicijale, da su oni ta lazna uvjerenja prodavali za određenu novčanu naknadu i na osnovu njih su registrovali automobile.

– Uhapšeni se sumnjiče za krivična djela falsifikovanje isprave i izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na upotrebu sredstava za falsifikovanje isprava. Na osnovu naredbe nadležnog suda, pretresena je kuća i prateći objekti na dvije lokacije na području Gradiške koje koriste osumnjičeni. Tu su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – pojasnila je Markanovićeva, navodi SrpskaInfo.

– Uhapšeni se sumnjiče za krivična djela falsifikovanje isprave i izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na upotrebu sredstava za falsifikovanje isprava. Na osnovu naredbe nadležnog suda, pretresena je kuća i prateći objekti na dvije lokacije na području Gradiške koje koriste osumnjičeni. Tu su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – pojasnila je Markanovićeva.

 

Ostavite komentar: