U Gradišci uhapšen pedofil

Na graničnom prelazu u Gradišci, policija BiH juče otkrila i privela bjegunca. Jovica Prica (46) tereti se za polno nasilje nad djetetom tokom 2009.

Hrvatske Jovica Prica (46) uhapšen je na graničnom prelazu u Gradišci na osnovu potrage zbog krivičnog dela polno nasilje nad detetom.

Pricu je, prilikom ulaska u BiH, uhapsila Granična policija BiH nakon što su kontrolom dokumenata utvrdili da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci. Nakon potvrde identiteta, predat je u nadležnost banjalučke Sudske policije.

Sekretar gradiškog suda Miron Bjelovuk kaže da je potraga raspisana jer je Prica duže vreme izbjegavao izdržavanje zatvorske kazne.

– On je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krivičnog dela polno nasilje nad detetom, koje je 2009. godine počinjeno na podučju opštine Gradiška. Međutim, izbegavao je izdržavanje kazne i bio nedostupan pravosuđu BiH, pa je raspisana potraga – rekao je Bjelovuk.

On pojašnjava da je, u međuvremenu, predmet ustupljen Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, koji je priznao presudu Osnovnog suda u Gradišci.

– Zbog toga će osuđenik kaznu zatvora morati da izdržava u Hrvatskoj, čiji je i državljanin – pojasnio je Bjelovuk.

To praktično znači da će Prica sada biti predat u nadležnost Suda BiH radi daljeg postupka ekstradicije.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 

Ostavite komentar: