U BiH velika akcija protiv krijumčara ljudi

Obavljen je pretres na pet lokacija, a uhapšeno je pet državljana BiH, koji su osumnjičeni za krijumčarenje ljudi.

Granične policije BiH u saradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, podsredstvom Evropola su, na području Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada i Prijedora ostvarili Međunarodnu operativnu akciju „River“.

Obavljen je pretres na pet lokacija, a uhapšeno je pet državljana BiH, koji su osumnjičeni za krijumčarenje ljudi, „jer su organizovano iz Srbije, preko BiH, u Hrtvatsku, Sloveniju i druge zemlje EU, prebacivali ljude, državljane zemalja takozvanog visokog migracionog rizika“.

– Pripadnici GPBiH, tokom sprovođenja akcije, dokumentovali su krijumčarenje najmanje 315 migranata kojima su članovi organizovane kriminalne grupe uzimali po 1.000 evra i time stekli značajnu protivpravnu imovinsku korist. Prilikom pretresa oduzeti su predmeti koji će se koristiti kao dokazi u krivičnom postupku i 2.250 evra -kažu u GP BiH.

Aktivnosti su sproveden pod nadzorom Tužilaštva i Suda BiH. Istovremeno, pripadnici MUP RH obavljaju pretrese objekata na području Hrvatske koje koriste osobe koje su u saradnji s osumnjičenim iz BiH krijumčarili migrante

 

Izvor.(Novosti.rs)Ostavite komentar: