U Banjaluci uhapšen otac zbog seksualnog zlostavljanja 14-godišnje ćerke

Banjalučka policija uhapsila je muškarca, osumnjičenog za seksualno zlostavljanje svoje 14-godišnje ćerke s kojom je imao polne odnose.

Radi se o slučaju koji je prošle sedmice potresao Banjaluku, nakon što su u javnosti isplivali detalji monstruoznog zlostavljanja. Budući da se osumnjičeni nalazio na radu u inostranstvu za njim je raspisana centralna potjernica, na osnovu koje je i uhapšen nakon što se vratio u BiH.


Cijeli slučaj otkriven je nakon što se žrtva povjerila svojim prijateljicama iz škole. Navodno su razgovarale na temu seksualnog obrazovanja učenika, kada je djevojčica odlučila da se povjeri drugaricama. Ispričala im je da ju je otac primorao da s njim ima seksualne odnose, što ih je šokiralo. Prijateljice su je ubijedile da to prijavi pa su se obratile direktoru škole. Čim su saznali detalje monstruoznog slučaja prosvjetni radnici odmah su alarmirali banjalučki Centar za socijalni rad, te policiju i tužilaštvo. Žrtva je saslušana u skladu sa svim zakonskim propisima, a medicinski pregledi potvrdili su da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

Prema prijavi i iskazu djevojčice nju je otac zlostavljao u njihovoj porodičnoj kući u vrijeme kada su ostajali sami.

– Otac je iskoristio odsustvo supruge u vrijeme kada je ona s drugim djetetom bila u bolnici. Tada je napastvovao ćerku i s njom imao seksualne odnose i majka o tome ništa nije znala – navodi izvor iz istrage.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 

Ostavite komentar: