U akciji “Merlin 2” “pao” i policajac: Stefan Sejmanović priznao da se godinama drogirao

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za četvoro uhapšenih u akciji “Merlin 2” zbog sumnje da su prodavali drogu u Gradišci, Banjaluci i Prijedoru.

U akciji je naknadno “pao” i policajac Stefan Sejmanović, koji je saslušan i pušten. Ovaj policajac bio je zaposlen u PU Banjaluka, odnosno u Policijskoj stanici za intervencije, a tereti se za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu drogom.

Izvor blizak istrazi pojašnjava da je Sejmanović sarađivao sa dilerima i odavao im informacije o akcijama na kojima je MUP RS radio po pitanju droga, ali je i sam učestvovao u dilanju.

– Sejmanović je pao na gotovo svakom pitanju koje mu je postavljeno na detektoru laži. Potom je istražiocima priznao da je godinama konzumirao marihuanu, kao i kokain. Drogu je nabavljao od jednog od uhapšenih, koga je često vozio kada bi drogu prodavao korisnicima – rekao je izvor “Novosti”.

Maja Đaković Vidović, portparol OJT Banjaluka, kaže da je mera pritvora zatražena za Miladina Vidačkovića (45), Slađanu Vidačković (45), Rasima Hajdera (21) i Pamelu Đukić (20), svi iz Gradiške.

– Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bekstva osumnjičenih, bojazni da će boravkom na slobodi uticati na svedoke, kao i zbog straha od ponavljanja krivičnog dela za koje su osumnjičeni – rekla je Maja Đaković Vidović.

Prema njenim rečima, svi se terete za neovlašćenu proizvodnju i promet droge u protekle tri godine, dok je Miladin Vidačković osumnjičen i za omogućavanje uživanja droge, a Slađana Vidačković za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Naime, ona je tokom akcije pokušala da pobjegne i izbjegne hapšenje, u čemu je spriječena. Tom prilikom je povrijeđena policajka kojoj je otkinut nokat na prstu ruke, zbog čega je podvrgnuta hirurškoj intervenciji.

U akciji “Merlin 2” uhapšeni su još i Petar Subotić i Rade Krstanović iz Gradiške, Emir Spahalić iz Kozarske Dubice, Vedran Trivić iz Banjaluke. Nakon kriminalističke obrade oni su pušteni na slobodu.

Diplomirao u Cazinu

Uhapšeni policajac Stefan Sejmanović studije bezbjednosti završio je na Visokoj međunarodnoj školi u Cazinu koja se prošle sedmice našla na udaru istražnih organa zbog izdavanja lažnih diploma.

Do sada je otkriveno 300 nelegalnih diploma, od osnovne škole do fakulteta, a sumnja se da su, za novac, izdali više hiljada falsifikata.

 

Izvor.(Novosti.rs)

 Ostavite komentar: