Tužna sudbina potresla BiH: Sestre čija su tijela pronađena u stanu biće sahranjene uz roditelje

Ranka (64) i Vera (61) Grešl, sestre iz Mostara čija je tužna sudbina potresla našu javnost, biće sahranjene na groblju Šoinovac, gdje imaju, kako je utvrđeno, porodičnu grobnicu.

To je za Avaz potvrdila Zdravka Marić, direktorka Centra za socijalni rad Mostar, kazavši da su je nakon pronalaska njihovih tijela u stanu u kojem su živjele u Gornjoj Šantićevoj kontaktirali iz mrtvačnice “Bijeli Brijeg” sa pitanjem o tome jesu li bile korisnice prava iz socijalne zaštite.

Nakon što im je dostavila negativan odgovor, na tome je, praktično, kako je potvrdila Marić, završila sva komunikacija u vezi s ovim slučajem, a tragom saznanja i upita Avaza, ona je poduzela neophodne korake te ih obavijestila o tome da će sljedeće sedmice biti obavljena njihova sahrana.

“Utvrđeno je da imaju porodičnu grobnicu na Šoinovcu, a sve troškove ukopa i sahrane, naravno, snosiće Centar za socijalni rad Mostar. Tačan datum sahrane još ne znamo, budući da će o tome odluku donijeti policija i Tužiteljstvo, nakon što, vjerovatno, okončaju sve neophodne radnje”, kazala je Marić.

Beživotna tijela nesrećnih sestara, podsjećanja radi, pronađena su u prošlu nedjelju u kasnim večernjim satima. Nakon uviđaja je utvrđeno da su umrle prirodnom smrću, i to najmanje mjesec ranije, te da nema elemenata krivičnog djela. Takođe, u stanu u kojem su živjele od 2009. godine nisu nađeni tragovi premetačine i pljačke.

Usto što su njihova tijela nađena u poodmakloj fazi raspada, javnost je potresla i činjenica da se nadležnima nije javio niko od njihovih srodnika niti je policija do sada pronašla ijednog člana njihove porodice, koja je, prema dosadašnjim informacijama, bila jedna od imućnijih na području Mostara.

Grad Mostar naslijediće sve što su Grešl posjedovale. Iz Gradske uprave je rečeno da bi to bio prvi slučaj da Grad na takav način naslijedi nečiju imovinu.

Ostavite komentar: