Tužilaštvo traži veću kaznu za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Republički tužilac Branko Mitrović zatražio je od Vrhovnog suda RS da izrekne oštriju kaznu bokseru Marku Čoliću (32), koji je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu ili novo suđenje.

Iznoseći žalbu, tužilac Mitrović je naveo da je prvostepeni sud izrekao kaznu ispod zakonskog minimuma, ali da to nije dovoljno obrazložio.

– Za tako malu kaznu je neophodno da postoji niz posebno olakšavajućih okolnosti, što ovdje nije slučaj. Ovakvom kaznom prvostepeni sud je prekršio zakon – smatra Mitrović.

Advokat Gordan Jovišević je tvrdio da Čolićeva krivica nije dokazana, te da je presuda donijeta na osnovu nezakonitih dokaza.

– Zahtijevamo da se prvostepena presuda preinači i Čolić oslobodi, ili da se presuda ukine i predmet vrati na novo suđenje – rekao je Jovišević.

Napad na Kovačevića se dogodio 26. avgusta 2018. godine pred zgradom u kojoj stanuje. U presudi se navodi da su Čolić i još jedno lice (prema optužnici Nedeljko Dukić) čekali novinara na parkingu i, kada im je prišao, napali ga i izudarali teleskopskim palicama. Kovačević je u napadu zadobio tešku povredu u vidu nagnječenja mozga i više lakših po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 Ostavite komentar: