Tužilaštvo RS podiglo optužnicu protiv Alekse Jokića: Sudiji iz Zvornika prijetio ubistvom

Potvrđena optužnica protiv Alekse Jokića zbog krivičnog djela napad na sudiju i javnog tužioca u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo podiglo protiv Alekse Jokića zbog krivičnog djela napad na sudiju i javnog tužioca u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnicu protiv Jokića je podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a u vezi događaja iz septembra prošle godine. Optuženi se tereti da je napao sudiju S.S. i prijetio mu ubistvom.

Optužnica Jokića tereti da 12. septembra 2021. godine došao do kuće sudije Osnovnog suda u Zvorniku S.S., u trenutku kada se on nije nalazio kod kuće, a potom svojim vozilom nasilno ušao u dvorište kuće, oštetivši pritom ulaznu kapiju.

“Obraćajući se sinu oštećenog, ozbiljno je prijetio da će napasti sudiju S.S. uključujući i jasno izrečene prijetnje ubistvom i to u vezi sa vršenjem njegove sudijske dužnosti, odnosno u vezi sa sudskim postupkom koji je vođen pred Osnovni sudom u Zvorniku. U tom premetu je S.S, kao postupajući sudija u prekršajnom postupku protiv tada okrivljenog Alekse Jokića, donio rješenje kojim je utvrdio da je Jokić odgovoran za učinjeni prekršaj”, navodi se u optužnici.

Ostavite komentar: