Tužilaštvo BiH o hapšenju u Trnu: Službenik MUP-a pomogao osumnjičenom

Tužilaštvo BiH koje rukovodi istragom, oglasilo se o hapšenjima Nedeljka Lubure (47) službenika MUP Republike Srpske i Bojana Roguljića (41) sina biznismena Slavka Roguljića.

Osobe koje su uhapšene pod istragom su, te su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje osoba, a službeno lice koristeći svoj službeni položaj pomagalo osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela, zloupotrebom položaja ili ovlaštenja. U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa EUROPOL, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni će kako se navodi, u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima.

– Tužilaštvo BiH će u narednom periodu zajedno sa policijskim partnerskim institucijama staviti fokus na intezivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zloupotreba policijskih kapaciteta i institucija BiH, za izvršenje krivičnih djela i sticanje nezakonite imovinske koristi – zaključili su iz Tužilaštva BiH.

Ostavite komentar: