Tragedija rastužila BiH! “Saučešće porodici stradalog dječaka, poštovati propise”

Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” upućuju najiskrenije saučešće porodici dječaka nastradalog od strujnog udara na prostoru željezničke stanice u Prijedoru, te apeluju da svi građani poštuju željezničke propise, ne ignorišu postavljene znakove upozorenja, te sačuvaju svoje i tuđe živote.

“Neovlašteno kretanje prugom, kao i penjanje i približavanje vagonima, najstrože je zabranjeno i predstavlja veliku opasnost po ljudske živote, imajući u vidu da je kontaktna mreža pod naponom”, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske”.

Iz “Željeznica” su naveli da je sinoć u 21.15 časova na prostoru željezničke stanice u Prijedoru, usljed nedozvoljenog kretanja grupe dječaka između kolosijeka i penjanja na cisternu, od posljedica strujnog udara tragično nastradao dječak čiji su inicijali B.S. (17).

“Stanično osoblje željezničke stanice u Prijedoru je, odmah nakon obavještenja dežurnog dispečera da je došlo do izbacivanja napona elektro-vučnog postrojenja Omarska do postrojenja za sekcionisanje neutralne sekcije Brezičani, reagovalo u skladu sa propisima, te je isključen elektro-napon”, navedeno je u saopštenju. U saopštenju je navedeno da je u isto vrijeme u stanici Prijedor, nakon što je primijećeno varničenje, a zatim se čuo i jak udar, odmah upućen telefonski poziv Policijskoj stanici Prijedor jedan, kao i službi Hitne pomoći.

“Nažalost, po dolasku na lice mjesta, medicinsko osoblje Hitne pomoći iz Prijedora konstatovalo je tragičan ishod”, naveli su iz “Željeznica Republike Srpske”.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice Prijedor jedan, zajedno sa nadležnom komisijom “Željeznica Republike Srpske”.

Sedamnaestogodišnjak iz Prijedora poginuo je od strujnog udara usljed kontakta sa visokonaponskom mrežom u neposrednoj blizini željezničke stanice u ovom gradu, saopšteno je ranije iz prijedorske Policijske uprave.

Ostavite komentar: