Tijelo nađeno u porodičnoj kući: Obdukcija pokazala kako je ubijena žena u BiH

26.02.2024. | 15:15

Selma Baluković, koja je mrtva pronađena prije nekoliko dana u porodičnoj kući u Lipnici kod Tuzle, ubijena je hicem iz samostrijela, pokazala je obdukcija.

Za ubistvo se sumnjiči njen muž, inače državljanin Mađarske.

U tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica proteklog utorka u kući je pronađena 48-godišnja Selma Baluković, dok je u neposrednoj blizini tijela policija zatekla njenog povrijeđenog muža 50-godišnjeg državljanina Mađarske Еrna Sabo – Cakija.

On je odmah hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Inače, Sabo – Caki je glavni osumnjičeni za ubistvo, a zbog zdravstvenog stanja, kako je potvrđeno za “Kliks”, sa njim još nije obavljen ni prvi, informativni razgovor.

S druge strane, na Baluković je utvrđena povreda na vratu te ubodna rana u predjelu grudnog koša. Kako je potvrđeno za “Kliks”, preliminarni nalaz obdukcije je pokazao da je prostrelna rana u predjelu grudnog koša nanesena samostrijelom.

Istražioci i dalje provode istragu cjelokupnog slučaja, a kako je “Kliks” ranije otkrio, Baluković i njen suprug su invalidne osobe, a kao takvi su se nalazili u članstvu jednog streljačkog kluba.

Policija je u kući prilikom uviđaja pronašla streljačko oružje i municiju.