Teška saobraćajka u BiH! Nakon sudara autobusa i golfa četiri osobe prebačene u bolnicu

U sarajevskoj ulici Adema Buće sinoć je došlo do teže saobraćajne nezgode u kojoj su povrijeđene četiri osobe.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve se dogodilo u ulici Adema Buće, opština Novi Grad Sarajevo, kada je, usljed neprilagođene brzine kretanja uslovima i stanju puta, putničko vozilo VW Golf 4 prešlo u saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Za volanom Golfa bio je vozač S.Š, rođen 2003. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Nažalost, pri prelasku u drugu tragu, Golf se sudario sa autobusom marke Man Lion, kojim je upravljao vozač E.L, rođen 1980. u Varešu, nastanjen u Sarajevu.

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobili su vozač S.Š, putnici iz vozila Golf: maloljetna osoba rođena 2004. godine, nastanjena u Sarajevu i N.B, rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je maloljetno lice zadržano na daljem liječenju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, N.B. je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju, dok je vozač S.Š. upućen na kućno liječenje. Lakše tjelesne povrede je zadobio takođe putnik iz navedenog vozila, B.Č, rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten na kućno liječenje”, saopšteno je iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode”, dodaju iz sarajevske policije, piše Radio Sarajevo.

 

Ostavite komentar: