Sve za veći broj glasova na izborima: Krivična prijava protiv članova SDS Kotor Varoš, ovo je razlog

Protiv više članova SDS u Kotor Varošu podnesena je krivična prijava Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da su počinili krivična djela vezana za izbornu prevaru, otkriva Srpskainfo.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka za Srpskainfo je potvrđeno da je Ranko K. podnio krivičnu prijavu protiv šest osoba zbog izbornih prevara.

“Predmet se nalazi u radu kod postupajućeg tužioca”, rekli  u OJT Banjaluka. Prema saznanjima Srpskainfo, prijava je podnesena protiv Mladena Trivunovića, predsjednika SDS Kotor Varoš, Milorada Savanovića i Bojana Đekanovića, odbornika SDS, Slavena Momića, načelnika Odjeljenja za opštu upravu Kotor Varoš, Snežane Mirković, sekretara SO Kotor Varoš i člana OO SDS Kotor Varoš i Srđana Ćorića, načelnika za privredu Kotor Varoš.

“Oni su, prema našim saznanjima, nezakonito, krađom identiteta i falsifikovanjem potpisa prijavili na fiktivne adrese u Srbiji više građana Kotor Varoša, koji žive i rade u inostranstvu ili žive u Kotor Varošu u namjeri da za sebe, na nezakonit način, pribave glasove na lokalnim izborima koji se održavaju 15. novembra”, navodi se u prijavi. Među nezakonito prijavljenim osobama, dodaje se,  nalaze se i najbliži srodnici osoba protiv kojih je krivična prijava podnesena.

Na spisku je više srodnika Mladena Trivunovića, brat Bojana Đekanovića, dva brata i snaja Slavena Momića, više srodnika Snežane Jurić, te više srodnika Milorada Savanovića.

“Prema našim saznanjima, u popunjavanje obrazaca sa ličnim podacima osoba koje su prijavljene u Srbiji bili su direktno uključeni Trivunović, Đekanović, Savanović, Momić i Jurićeva. Obrasci su popunjavani u kancelariji SDS Kotor Varoš, a dio kopija ličnih karata pribavljen je na nezakonit način, uz pomoć jednog ili više radnika zaposlenih u opštini Kotor Varoš”, dodaje su u krivičnoj prijavi.

Uz prijavu je dostavljen i spisak osoba koje su, kako navode, nezakonito prijavljene na fiktivne adrese u Srbiji za glasanje poštom na lokalnim izborima u opštini Kotor Varoš, a čija se imena nalaze na Centralnom biračkom spisku koji je objavila CIK BiH.

Ostavite komentar: