Sudski epilog premlaćivanja Slobodana Vasiljevića: Petorica oslobođeni, dvojici po dvije godine

Miljan Milić i Stevan Garić osuđeni su u Okružnom sudu Istočno Sarajevo na po dvije godine i mjesec zatvora zbog teškog premlaćivanja Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice, dok su ostalih pet optuženih oslobođeni krivice za pokušaj ubistva.

Sud je ovom prilikom prekvalifikovao optužnicu pa je pomenuti dvojac osuđen za nanošenje teške tjelesne povrede umjesto za pokušaj ubistva.

Krivice su oslobođeni Slaviša Jurošević, Nebojša Petković, Milutin Kandić, Goran Čalmić i Nebojša Ozimković.

Ranije je Stefan Radovanović na osnovu priznanja krivice osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Vasiljevića.

Protiv ove Presude Okružno javno tužilaštvo ima pravo žalbe u roku od tri dana.

“Zamoliću ih da to ne čine”, poručio je Slobodan Vasiljević, ogorčen zbog, kako kaže, sramne presude.

Kako je rekao, presuda je za njega skandalozna, dok sam broj policajaca koji je obezbjeđivao danas sud, jasno govori o kakvim se ubicama radi i kolika je snaga nalogodavca.

Branilac Juroševića advokat Petko Budiša kazao je da je Sud donio pravičnu i fer odluku.

“Nije bilo dovoljno dokaza da je moj branjenik počinio ono što mu se stavljalo na teret. Oslobađajuća presuda je jedino bila moguća. Ovo je objektivna i stručna odluka suda”, rekao je Budiša.

On je pojasnio da je vijeće Okružnog suda na osnovu izvedenih dokaza i nalaza vještaka utvrdilo da su Milić i Garić počinili krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede,a ne pokušaj ubistva.

Prema optužnici Slobodan Vasiljević je napadnut između 1. i 2. juna 2019. godine ispred dvorišta pravoslavne crkve u Šekovićima. U njoj piše da je dio optuženih sačekao da Vasiljević, kobne večeri, izađe iz parohijskog doma. Milić mu je prvi prišao i iz svoje jakne izvadio metalnu šipku, kojom je Vasiljevića udario u glavu, usljed čega je on pao na asfalt, a Milić i Radovanović su nastavili da ga zajedno udaraju, i to Milić metalnom šipkom i nogama, a Radovanović nogama, navodi se u optužnici. U tom trenutku, kako stoji u optužnici, do Vasiljevića, koji je ležao na asfaltu, dotrčao je Jurošević, zajedno sa Garićem, Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, koji su nastavili sa brutalnim premlaćivanjem. Vasiljević je zadobio teške povrede, nakon čega je završio u komi.

 

 

Ostavite komentar: