Suđenje za ubistvo u novogodišnjoj noći: Majka stradalog mladića Čamberu vikala: “Ubico”

Čahure nađene na mjestu gdje je u Trnu, kod Laktaša, ubijen Duško Savanović (24), odgovaraju pištolju koji je pronađen kod Laktašanina Dalibora Čambera (47), optuženog za ovaj zločin.

To je danas potvrđeno u sudnici Okružnog suda u Banjaluci, gdje je nastavljeno suđenje za krvavu pucnjavu, koja se dogodila na benzinskoj pumpi 31. decembra 2020. Naime, tokom suđenja vještak Tužilaštva balističar Saša Jojić ispričao je detalje svog vještačenja.

“Poređenjem spornih čahura sa lica mjesta i onih ispaljenih iz pištolja CZ 99, koje nam je dostavilo Tužilaštvo, utvrđeno je da se podudaraju. Pištolj je ispravan i čahure nađene na licu mjesta odgovaraju tom oružju”, pojasnio je Jojić.

Okružni tužilac Aleksandar Simonović nakon vještačenja Sudu je predao više materijalnih dokaza među kojima i potvrdu o oduzimanju pištolja CZ 99 od Čambera. Time je Tužilaštvo završilo prezentovanje dokaza planiranih po optužnici.

Čamberov advokat Miloš Paleksić najavio je saslušanje optuženog kao svjedoka odbrane. Između ostalog, kazao je da će za svjedoka pozvati i Milana Đuđevića (43) iz Laktaša, koji je ranije na godinu robije osuđen nakon što je priznao krivicu za pomaganje Čamberu.

Predložio je advokat i neuropsihijatrijsko vještačenje Čambera, kao i vještačenje povreda koje je on zadobio kobne večeri.

Inače, i danas su na suđenju bili roditelji ubijenog mladića.

“Ubico, ubico”, vrištala je kroz plač Vesna Savanović, majka ubijenog Savanovića, na Čambera. Podsjećamo, ona je to isto uradila na jednom od prethodnih ročišta u sudnici.

Zatim je zagalamila i na njegovog advokata Miloša Paleksića pitajući kako ga nije sramota da brani ubicu.

To se desilo u hodniku banjalučkog Okružnog suda na pauzi suđenja Čamberu. Vesna Savanović je, dok je plakala i galamila, krenula prema Čamberu, ali ju je sudska policajka smirila. Uplakana žena zatim se okrenula prema advokatu Paleksiću te ga upitala zašto brani Čambera.

“Sram te bilo, kako možeš braniti ubicu. Isti si kao i on”, rekla je Savanovićeva, prenose Nezavinse.

Njen suprug Miodrag dodao je da je Čamber kriminalac koji je sa sobom stalno nosio oružje, što pokazuje da su njegove namjere nečasne.

Na nastavku suđenja advokat Paleksić se izvinio roditeljima i zamolio ih da shvate da samo radi svoj posao. Sudija Dragan Uletilović zamolio je sve da se dostojanstveno ponašaju u sudu te apelovao da se takve scene ne ponavljaju da se ne bi morale koristiti nepopularne mjere.

Podsjetimo, Čambera terete da je u noći 31. decembra lani hicem iz pištolja tokom tuče ranio Aleksu Babića (22) i usmrtio Duška Savanovića.

Ostavite komentar: