Suđenje za ubistvo Radeta Vukovića: Ubica izjavljivao saučešće i glumio da ništa ne zna

31.01.2019. | 19:28

Na suđenju Nenadu Vukoviću (62) iz Rekavica, optuženom za ubistvo rođaka Radeta Vukovića (75), sinovi ubijenog tražili su da se optuženi najstrožije kazni!

U odštetnom zahtjevu porodica je tražila i nadoknadu materijalne štete u iznosu od 12 770 KM. U zahtjevu, koji je tužilac Zorica Baroš dostavila sudu, obrazloženo je da se 971 KM odnosi na troškove pogrebnog preduzeća, 3 800 KM na ostale troškove sahrane, a 8 000 KM na godišnju zaradu ubijenog. Kada je u pitanju naknada za pretrpljenu bol, jedan od sinova je od nje odustao, dok je drugi i to zahtjevao ne precizirajući iznos.

Tokom svjedočenja sinovi ubijenog Sladenko i Radenko u sudnici su ispričali da je nakon zločina optuženi došao da im izjavi saučešće, praveći se da ništa ne zna o smrti njihovog oca.

– Sjećam se da je govorio da je oca pokosio srčani udar i da je nakon toga pao i udario glavom – ispričao je Sladenko.

Prisjetio se da je i Nenadova supruga dolazila kod njih kući pričala da su krave satrale njegovog oca.

– Nikada ne bi posumnjao da bi on mogao uraditi – rekao je Sladenko.

Njegov brat Obrenko kaže da su u prvi mah mislili da su njegovog oca ubile krave, koje je to jutro išao da pripne.

– Prije 10 godina ga je krava vukla, nako što se zapetljao i sumnjali da je i sada bilo tako. Još ne mogu da vjerujem da je Nenad to uradio – rekao je Obrenko.

Pojasnio je da su se optuženi i njegov otac znali prepirati, što je nazvao “seoskim čarkama” i potvrdio je da je Nenad jednom prilikom posjekao šumu njegovog oca. I pored toga tvrdi da je njegova porodica bila u dobrim odnosima s optuženim, te da su i dan danas u dobrim odnosima s njegovom familijom.

Zločin se dogodio 26. oktobra u zaseoku Bare u Rekavicama kod Banjaluke. U optužnici se navodi da je Nenad ujutro išao da pripne konja, noseći sa sobom lopatu i sjekiru. Usput je ugledao Radeta Vukovića, s kojim je tri mjeseca ranije imao verbalni sukob zbog sječe šume.

Ponovo je došlo do prepirke i Nenad je metalnim djelom lopate udario Radeta u čelo, a potom ga zatukao sve dok mu nije pukla držalica i spao metalni dio lopate. U optužnici se navodi da pokušao da sakrije oružje kojim je zločin počinjen pa je metalni dio lopate sakrio ispod poda šupe, a slomljenu držalicu je zatrpao đubretom.

 

Izvor:(SrpskaCafe)