Suđenje za ranjavanje u banjalučkom kafiću “Zadatak – Rješnje”

Više svjedoka potvrdilo je u sudnici banjalučkog Okružnog suda da je penjanje pojedijnih gostiju na stolice i sećije u kafiću “Zadatak – Rješnje” prethodilo sukobu, u kojem je radnik obezbjeđenja Nemanja Mihajlović (24) ranio Ognjena Vukovića i Stefana Pavlovića.

Pavlović, koji je radio kao konobar, rekao je da je grupa od 15 mladića pravila probleme prije sukoba.

“Pojedini gosti su se penjali na stolice i sećije separea i gurali se. Njihovo ponašanje bilo je katastrofalno i neko je pozvao Nemanju Mihajlovića, koji je došao i pokušao da smiri momke, a onda mu je ćelavi muškarac prišao i rekao: ‘Šta ti hoćeš, ko si ti?’ Tad je grupa od 15 momaka krenula na njega, čuo sam pucanj i vidio da Mihajlović drži pištolj”, rekao je Pavlović i dodao da je on tek kasnije shvatio da je ranjen.

Međutim, mladići koji su bili u grupi s Ognjenom Vukovićem, Bojan Bokan i Milan Krunić, kažu da nisu pravili nerede i nikog nisu napali, ali prizanaju da su se neki od njihovih kolega penjali na stolice.

“Marko R. se penjao na stolicu, prišao mu je momak iz obezbjeđenja i rekao da siđe, što je on i učinio. Kasnije je došao neki momak, rekao je da je gazda i pitao zašto pravimo probleme, te se udaljio ka drugom stolu. Prišao sam mu i pitao ga o čemu se radi. Kada sam se vratio za svoj sto neko me je udario s leđa u glavu. Zatim je nastao metež i kolega je rekao: ‘Bjež'mo, ovi pucaju'”, tvrdi Bokan.

Krunić je ispričao da je i njega neko udario, ali ne zna ko.

Optužnica tereti Mihajlovića da je 27. decembra 2015. godine pucao iz pištolja među više od 100 gostiju u kafiću “Zadatak – Rješenje” i teško ranio Ognjena Vukovića i Stefana Pavlovića.

 

Izvor:(Nezavisne novine)                               Foto:(Bojan Šolaja / Twitter)

 

Ostavite komentar: