Suđenje za Krunićevo ubistvo: Potresno svjedočenje supruge

Tamara Krunić, supruga ubijenog biznismena, vlasnika agencije „Sektor Sekjuriti“ Slaviše Krunića, zatražila je danas od vijeća banjalučkog Okružnog suda da najstrože kazni optužene za ubistvo.

Ona je svjedočila na suđenju Benediju Đukanoviću (42), Emiliu Baldu (53) i Rodoljubu Gajiću, koji su optuženi za ubistvo Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića te ranjavanje Krunićevog vozača Gorana Ilića.

Svjedok je na današnjem suđenju bila i supruga ubijenog Žarka, Tatjana Pavlović koja je takođe tražila najstrože kažnjavanje optuženih.

Tamara Krunić je istakla  da je jedno vrijeme prije ubistva imala utisak da  je njen suprug imao neku bojazan,  jer je pojačao obezbjeđenje.

– On je ranije dobijao prijeteće poruke, ali mi nikada kokretno nije govorio za prijetnje niti da se plaši. Govorio mi je da, da se plaši poruka, ne bi ni izlazio iz kuće. Međutim,  stekla sam utisak da ima neke bojazni jer je u poslednjih godinu i po pojačao obezbjeđenje na osam ljudi-kazala je Krunićeva.

Ispričala je da je u vrijeme kada se desio zločin čula rafalnu paljbu, a zatim i pucnje iz pištolja zbog čega se uznemirila i zabrinula za muža.

– To je unijelo nemir u mene, a i moj sin Strahinja se  uznemirio i rekao mi „Mama, plašim se da se nešto nije desilo tati“. Čula sam rafalnu paljbu, izašla napolje i pitala radnika obezbjeđenja Željka Vadića, šta se dešava, ali on mi je rekao da je bila neka utakmica i da vjerovatno pucaju navijači – prisjetila se Krunićeva.

Istakla je da je nakon par minuta pred kuću dovezen izrešetan automobil njenog supruga.

– Vozač Goran Ilić bio je sav krvav. Na zadnjem sjedištu vidjela sam Slavišu prostrijeljene glave i da je Pavlović mrtav. Ilić je jedva stajao i molio je samo da mu dam vode – ispričala je Krunićeva.

Ona je na pitanje sudije rekla da ne poznaje optužene.

Na pitanja advokata optuženog Gajića Marinka Brkića, potvrdila je da je Gajiću, koji je bio radnik “Sektor sekjuritija” i član ličnog obezbjeđenja nje i njene djece uručen otkaz i da ona ne želi da ga više vidi u firmi.

Tatjana Pavlović je istakla da je posebno zainteresovana za kažnjavanje Gajića. Kada je njegov advokat upitao zašto, odgovorila je „Zato što je odgovoran za smrt mog supruga“.

Krunić i Pavlović ubijeni su lani 22. aprila u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Tada je ranjen Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača.

Prema optužnici, Đukanović i Baldo su organizovali i pripremili zločin zajedno sa Kovačevićem. U optužnici je navedeno da su ubistvo izvršili Đukanović i Kovačević, koji su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na džip u kojem se nalazio Krunić.

Baldo je, kako je navedeno, bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. Gajića, Krunićevog radnika, terete za pomaganje u izvršenju ubistva. On je, prema optužnici, Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama Krunića da bi mu ovaj oprostio dug.

Pretres

Advokat Benedija Đukanovića, Tatjana Savić sudu je kazala da je policija nedavno nelegalno pretresla  kuću optuženog i oduzela dva računara.

– Oni su za vrijeme pandemije uradili pretres i to bez naloga suda i od njegove djece su uzeli dva računara i ključeve od skutera. Molim sud da tu informaciju proslijedi nadležnom tužilaštvu da to ispita jer je počinjeno krivično djelo-kazala je Savićeva.

Izvor: Glas Srpske

Ostavite komentar: