Suđenje Siniši Šakiću: Kum tvrdi da ga nije vidio dva mjeseca u odnosu na dan zločina

Svjedok odbrane Siniše Šakića, optuženog za ubistvo Slaviše Đuluma, Jelenko Kopranović kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je zbog ovog zločina pozvan u policiju da da izjavu kao svjedok, a zatim je bio uhapšen i zadržan neko vrijeme pa pušten.

Kopranović, koji je od ranije poznat po sukobu sa zakonom, je rekao da je takođe zbog pomenutog ubistva bio privođen i njegov sin Nemanja Sjenica.

“Sa optuženim sam u prijateljskim odnosima, a bio sam na proslavi kod prijatelja kada sam dobio poziv da se javim kako bi dao izjavu u svojstvu svjedoka zbog ubistva Ćuluma. Kada sam otišao više nisam bio svjedok već su me zadržali i pretresli poslije prostorije koje koristim. Ništa nije nađeno u tim pretresima pa sam pušten”, rekao je Kopranović.

Njegov sin Nemanja Sjenica potvrdio je da mu je Šakić prijatelj sa kojim ponekad popije piće kada ga sretne, ali da nije poznavao Ćuluma.

“Zbog ovog ubistva i kao i sve i jednog drugog me pretresaju”, rekao je Sjenica i dodao da su mu tada izuzeti laptop i pancir.

Šakićev kum, Aleksandar Marić, je ispričao da mu nisu pretresane prostorije ali je  nakon ubistva Ćuluma obavio razgovor u policiji. Istakao je da kuma Sinišu nije prethodno vidio oko dva mjeseca u odnosu na dan zločina.

Veljko Ugrenović, koji je takođe sjedočio kao svjedom odbrane Šakića, kazao je da mu je policija oduzela svu garderobu, maskirne hlače i košulje.

“Ne sjećam se detalja, prošlo je dosta vremena. Na dan ubistav nisam bio u Banjaluci”, rekao je Ugrenović.

Šakića terete da je Slavišu Ćuluma usmrtio 15. maja lani zajedno sa nepoznatom osobom. Oni su pripremili zasjedu nedaleko od kuće žrtve u šumi u Dragočaju i kada je Ćulum naišao na njega su iz dvije puške ispalili 22 hica i usmrtili ga. Navodi se da su zločin pripremili te nabavili oružje, municiju i motocikl s kojim je izviđao mjesto planiranog napada.

Ostavite komentar: