Suđenje se nastavlja: Sudu u Banjaluci tri godine mala kazna za pokušaj ubistva novinara

Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa sklopio je sporazum sa Tužilaštvom i pristao da bude osuđen na kaznu zatvora od tri godine zbog pokušaja ubistva novinara televizije BN Vladimira Kovačevića, ali je Okružni sud odbacio taj sporazum, otkriva Srpskainfo.

Ranije je na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjaluci sudsko vijeće je isključilo javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma. Nije saopšteno pod kojim uslovima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi.

Optužnica Dukića tereti da je  pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018.godine zajedno sa Čolićem, koji je zbog toga pravosnažno osuđen na pet godina zatvora. Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama.

Kovačević je zadobio tešku povredu  – nagnječenje mozga, te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici. Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao,a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.

Ostavite komentar: