Suđenje Marku Čoliću za pokušaj ubistva novinara odgođeno i treći put

Suđenje Marku Čoliću (32) za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića (37) pred Okružnim sudom u Banjaluci, aodgođeno je i treći put.

Pretres koji je trebao biti održan danas odgođen je za 15. maj, a prethodno je zakazivan za 16. april i 2. april 2019. godine.

Predsjedavajući sudskog vijeća Branimir Jukić kao razlog za odgađanje glavnog pretresa naveo je bolovanje jednog člana Sudskog vieća, sudije Olge Pantić.

Marko Čolić je optužen da je 26. avgusta 2018. godine sa Nedeljkom Dukićem pokušao ubiti novinara Vladimira Kovačevića ispred njegovog stana u banjalučkom naselju Obilićevo.

Čolić je uhapšen pet dana nakon napada na Kovačevića i od tada je u pritvoru. Drugoosumnjičeni Nedeljko Dukić je od hapšenja Čolića u bjekstvu.

Prema nezvaničkim informacijama, on se krije van BiH.

I dalje nije jasno ko stoji iza napada na Vladimira Kovačevića s obzirom da napadači i Kovačević nemaju nikakvu zajedničku istoriju niti se uopšte poznaju.

Novinarska zajednica u više navrata zahtijevala je od institucija da istraže ko su nalogodavci jer se vjeruje da su Čolić i Dukić samo izvršioci.

 

Izvor.(SrpskaCafe)

 Ostavite komentar: