Suđenje bivšem gradonačelniku Doboja: Svjedokinja traži 100.000 KM odštete

30.11.2023. | 15:35

Sretenka Savković iz Doboja, svjedok tužilaštva na suđenju Obrenu Petroviću i Milku Vidakoviću, zatražila je da joj se isplati odšteta u iznosu od 100.000 KM zbog smrti majke Dragice i uništenja kuće u poplavama 2014. godine u Doboju.

Petrovića i Vidakovića optužnica tereti za izazivanje opšte opasnosti jer su propustili da sprovedu mjere i upozore građane na dolazak poplavnog talasa čime su izazvali opasnost za život ljudi i imovine. Usljed toga je, kako se navodi u optužnici, u poplavama poginulo 11 osoba i pričinjena je ogromna materijalna šteta.

Savkovićeva je u Okružnom sudu u Banjaluci navela da neko mora da odgovara zbog smrti njene majke i uništenja kuće, prenosi ATV.

”Majka je nađena na spratu kuće pored kreveta u spavaćoj sobi. Tu se utopila. Neko mora da odgovara! Ko je kriv? Voda je ušla u Doboj, a po sata poslije su svirane sirene. Voda kod moje kuće je bila oko četiri metra”, rekla je Savkovićeva.

Potvrdila je da u vrijeme poplava nije bila u Doboju, ali da je o tome šta se dešavalo obaviještena od strane rodbine, a niko od njih joj nije rekao da je svirala uzbuna za poplavu.