Stravičan zločin šokirao BiH: Profesora zadavio šalom pa mu uzeo 120 KM i “mercedes”

Sudija Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić je, na prijedlog kantonalnog tužioca, za naredna dva mjeseca produžio pritvor Ajnuru Nici (22) zvanom Ano iz Kruščice, opština Vitez, zbog sumnje da je ubio profesora u penziji Stipu Perkovića.

Pronašli tijelo

Pritvor Ajnuru Nici može trajati do 18. marta ove godine, a određen mu je zbog opasnosti od bijega, načina izvršenja krivičnog djela, posljedica i uznemirenja građana.

Tužilaštvo Nicu sada tereti za teži oblik ubistva počinjenog iz koristoljublja, za šta je predviđena najmanja kazna od deset godina i dugotrajni zatvor.

Zločin se dogodio 17. decembra prošle godine oko 15.05 sati u Livnu iza klaonice „Kaselj“, uz rijeku Bistricu, gdje su istražitelji pronašli tijelo. Nakon prethodnog dogovora, na spomenutu lokaciju Ajnur Nico dovezao se sa Stipom Perkovićem njegovim Mercedesom.

Prekrio ga travom

“Dok su boravili u vozilu, svjestan da će tako oštećenog Stipu Perkovića usmrtiti, htijući da to učini kako bi pribavio korist, desnom rukom istog obuhvatio je oko vrata, a lijevom rukom povlačio je desnu ruku kako bi ga što jače stisnuo. Potom ga je i šalom koji je oštećeni imao oko vrata stezao te ga tako lišio života, nakon čega je tijelo izvukao iz vozila te ga sakrio pored rijeke prekrivši ga travom”, navedeno je u prijedlogu za pritvor.

Nico je nakon toga iz džepa hlača stradalog izvadio novčanik iz kojeg je uzeo 120 KM, a zatim je pobjegao žrtvinim “mercedesom”.

Prosjačio glumeći invalida

Ajnur Nico u Livnu prosjačio je sjedeći u invalidskim kolicima, glumeći da je nepokretan. Nakon zločina, invalidska kolica ubacio je u gepek profesorovog “mercedesa”, kojim je pobjegao prema Zenici.

Usput je sreo dvojicu rođaka koje je nagovorio da krenu s njim da ih časti u kafani. Sva trojica su uhapšena u Vitezu, a rođaci su nakon ispitivanja ubrzo pušteni na slobodu jer nisu znali da je Nico počinio zločin, piše Avaz.

Ostavite komentar: