Stravičan zločin šokirao BiH: Muškarac (27) uhapšen zbog ubistva snaje (44)

Dvadesetsedmogodišnji muškarac inicijala G. S. iz Gračanice uhapšen je zbog sumnje da je dan ranije u naselju Varoš ubio svoju snaju 44-godišnju S. S, potvrđeno je za Klix.ba.

Portparolka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Amra Kapidžić je potvrdila da je G. S. juče predat nadležnom kantonalnom tužiocu uz izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prouzrokovanja smrti iz nehata u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Podsjećanja radi, ubistvo se dogodilo u ponedjeljak uveče oko 18:45 sati, a policija je na mjesto događaja izašla nakon prijave da su se čuli jauci i galama. Smrt S. S. konstatovao je ljekar službe hitne medicinske pomoći.

Kako se nezvanično saznaje, prilikom dolaska na mjesto događaja članovi porodice su policiji dali izjave koje nisu bile toliko logične, zbog čega se posumnjalo da je riječ o ubistvu.

Detaljnim provjerama utvrđeno je da je za njenu smrt najvjerovatnije odgovoran G. S. koji je nakon potrage uhapšen. Inače, S. S. bila je snaja uhapšenog G. S., a policija je pored ubijene žene pronašla i pištolj kojim je počinjeno ubistvo.

Ostavite komentar: