Stravičan sudar dva “golfa”: Jedan od vozača dobio teške povrede

Na kolovozu magistralnog puta M.17 (Sarajevo-Mostar) u mjestu Bužine i Kazine bare, područje opštine Hadžići, juče u 16:40 sati dogodila se stravična saobraćajna nesreća kojom prilikom je jedan od vozača zadobio povrede opasne po život.

Tom prilikom došlo je do sudara “golfa 4”, kojim je upravljao K. E. (26) iz Hadžića i “golfa 6” kojim je upravljala A. A. (34) iz Hadžića.

“Teške tjelesne povrede glave, grudnog koša i kičme, opasne po život, zadobio je vozač K. E. kojem je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u UKC Sarajevo nakon čega je upućen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju gdje je zadržan na liječenju. Lakše tjelesne povrede zadobila je vozač A. A., istoj je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u UKC Sarajevo, odakle je upućena na kućno liječenje”, navedeno je u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

O nesreći je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su obavili pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo i Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenziku MUP-a Kantona Sarajevo.

Ostavite komentar: