Strava u stanu: Zatočila dvije osobe i maltretirala ih

U nastavku akcije kodnog naziva „Lipa“, započete 7. jula, pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, uhapsili 19-godišnju A. A. (19) koja se sumnjiči za krivična djela teška povreda, protupravno lišenje slobode i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu pretresen je stan koji koristi osumnjičeni na području sarajevske opštine Novi Grad. Tom prilikom su pronađeni heroin, amfetamin, kanabis, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Kako je potvrđeno iz FUP-a, osumnjičena je u maju 2020. u svom stanu ograničila slobodu kretanja D. K i A. Lj. a potom je šakama, nogama i nožem nanosila povrede D. K., dok je A.Lj. prisilila da joj pomogne u njenom gnusnom činu.

A. A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama FUP-a te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, uz uzvještaj o počinjenim krivičnim djelima, piše Avaz.

Ostavite komentar: