Strava tokom sahrane u Prnjavoru: Sjekiraom odsjekao sebi prste zbog optužbi da je krao novac

Teška sumnjičenja i optužbe da je provalio najprije u pravoslavnu a potom i u katoličku kapelu, odakle je nestalo sitnine u iznosu od nepunih 20 maraka, bili su okidač za Branu Preradovića (46) iz Donjih Vijačana, kod Prnjavora, da sjekiricom odseče sebi tri prsta na lijevoj ruci!

Ovaj Prnjavorčanin sve je šokirao kada je, dok su na mjesnom groblju sahranjivali pokojnika, uzeo sjekiru i krenuo sebi da siječe prste. Nakon što je zbrinut na UKC u Banjaluci on je potom smješten u jednu zdravstvenu ustanovi u Srpskoj, ali motiv zbog kojeg se odlučio za ovaj užas na opelu, ostao je nepoznat.

U Branetovom odsustvu od bliski mu osoba Novosti saznaju da su mu izuzetno teško pale optužbe nekih komšija i poznanika da je provalio najprije u vijačansku pravoslavnu kapelu. Komšije ga, kažu, znaju kao „u duši“ vrlo dobrog čovjeka, ali sa izraženim porokom ovisnosti od alkohola. Time je sam sebi najviše štetio. Nakon bračne rastave, od supruge i dvoje djece, on živi sa majkom u Vijačanima, boreći se da preživi nadničarenjem.

“Sve nas je u selu obradovala Branetova odluka da se liječi od ovisnosti od alkohla. Tako da zadnjih godinu dana nije pio. Ranije nam je i sam potvrdio da je prije neku godinu pod uticajem alkohola bio provalio u grobljansku kapelu. Svi dobronamjerni smo ga bodrili i sugerisali mu da ne pridaje značaja zadirkivanjima i optužbama da je on ponovo provali u kapelu. To je kategorički negirao”, pričaju mještani.

Iz policijskih izvora se saznaje da je policija izvršila uviđaj na vijačanskom groblju Cerik, kao i da su provaljene dvije obližnje grobljanske kapele. S tim u vezi, među salušavanim bio je i Brane Preradović, ali on nije osumnjičen i protiv njega nije pokrenut bilo kakav postupak.

Tog dana, međutim, dok je vijačanski paroh Branislav Aleksić služio opelo 77-godišnjem O.P. Brane je do groblja došao na biciklu, sa sjekiricom i osjetno pripit. Niko nije ni slutio užasu koji slijedi i da se „čaša gorčine“ kod Braneta prelila optužbama da je „provalio i u obližnju katoličku kapelu“.

“Čudili smo se zašto Brane sjekirom udara po betonskom koritu, od grobljanske vode. Šokirali smo se kada su počeli da šibaju mlazevi krvi i frkću njegovi odsječeni prsti. Svi smo bili u silno zaprepašćeni i u panici, pa čak i sami medicinari, u toj borbi da preživi, da sa njim kolima Hitne pomoći nismo se pribrali da pošaljemo barem neki od odsječenih prstiju”, pričaju očevici šokantnog prizora sa sahrane.

NE SIJEČE PRVI PUT

Ovo nije Branetova prva seča prstiju?! Prije neku godinu, on se odlučio na identičan čin kada je kod kuće, naočigled majke, na panju odsjekao jedan prst. Takođe na lijevoj ruci, pa mu je sada na njoj ostao samo palac!

Ostavite komentar: