Strašna porodična tragedija! Vođa vehabija u BiH traži dopust da ide na sahrane sina i brata

04.08.2020. | 11:40

 Vođa vehabija u BiH Bilal Bosić, koji u zeničkom zatvoru služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, zatražio je dopust od dva dana kako bi prisustvovao sahranama sina i brata koji su se juče utopili u rijeci Sani kod Sanskog Mosta.

Bosnićev advokat Adil Lozo uputio je zahtjev Upravi zeničkog zatvora da se Bosniću dopusti vanredna pogodnost kako bi mogao prisustvovati sahranama sina i brata u Zenici u Bužimu.

On je najavio da će ovaj zahtjev danas uputiti i Ministarstvu pravde u Savjetu ministara, kao i federalnom ministarstvu.

“Radi se o pogodnosti od dva dana, s ciljem samo da mu se dopusti da klanja dženazu i odmah se vrati u Kazneno-popravni zavod Zenica. Mislim da je to ljudski i korektno”, rekao je Lozo za Dnevni avaz.

Sin i brat Bilala Bosnića – Muhamed (15) i Omer (50) utopili su se juče u rijeci Sani u Sanskom Mostu. Husein Bilal Bosnić osuđen je 2016. godine pred Sudom BiH na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, te organizovanja terorističkih grupa.