Strašan zločin: Mučili penzionera da bi otkrili gdje krije novac, nesrećni čovjek preminuo od posljedica povreda

28.10.2020. | 17:46

Novo ubistvo penzionera do kostiju je utjeralo strah u građane Bugojna.

Naime, kako je potvrđeno iz tamošnje policije, učitelj u penziji Stjepan Kolak (86) preminuo je u KCUS od posljedica brutalnog premlaćivanja i mučenja.

Kako je otkrio izvor blizak istrazi, dvojica za sada nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo maltretirali. Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekat dugo držali pod prismotrom.

Kolak je inače učitelj u penziji koji je uživao veliki ugled u Bugojnu zbog velikog broja generacija osnovaca koje je opismenio i pripremio za dalje školovanje.

Prema navodima izvora Avaza, starac je preživio horor jer su ga napadači brutalno tukli, a gušili su ga stavljajući mu najlonsku kesu na glavu, da bi im otkrio gdje skriva novac i dragocjenosti, ali ovaj bivši prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu. Živio je skromno kao i ostatak penzionerske populacije u BiH.

Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspio reći ko su napadači.

Iz policije su otkrili zvanične podatke o ovom predmetu, kao i uvjeravanje da je ovaj slučaj prioritet te da se krug oko ubica zatvara.

“18. oktobra 2020. godine oko 17.50 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u opštini Bugojno, od strane dvije nepoznate osobe u porodičnoj kući fizički napadnut K.S. rođen 1934. godine, nakon čega su napadači izvršili premetačinu stvari. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su u porodičnoj kući zatekli povrijeđenog, te istog uputili u Dom zdravlja Bugojno, odakle je prevezen u Županijsku bolnicu Travnik”, rekao je Hasan Hodžić portparol MUP SBK.

Od momenta saznanja da je Kolak umro, do danas saslušano je destine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani, ali za sada niko nije uhapšen.

S druge strane porodica nevino ubijenog Kolaka shrvana je od bola.

“Kome si ti mogao smetati. Čovjek koji je svoj život posvetio školi i djeci i izveo tolike generacije djece. Čovjek koji je završio fakultet kad se moglo samo sanjati poslije rata 1945. Čak si i moj učitelj bio. Poseban si bio i ostao. Čovjeka od 86 godina mogu samo tako pretući i polomiti sve na tebi samo monstrumi. Dragi moj striko, svi smo uz tebe. Cijela naša porodica je potresena ovim činom. Srami se Bugojno, jer znaš ko su počinitelji, a šutiš”, napisala je na Fejsbuku bratična ubijenog.