“Strah i trepet” na ulicama: Dok je čekao poziv da ide u zatvor opasni razbojnik opljačkao još dvije žene

Opasni ulični razbojnik Armin Ahmedagić (34) zvani Džeger 11. maja ove godine osuđen je na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog pet pljački, i pušten je na slobodu do poziva da izdržava kaznu, a za to vrijeme je uspio počiniti još dva napada na žene, potvrđeno je za Avaz iz izvora bliskog tužilaštvu.

Prijetio nožem

Radi se o razbojniku koji za žrtve bira isključivo žene, a važi za strah i trepet na ulicama. Naime, dok je čekao da ga pozovu na izdržavanje zatvorske kazne uspio je svom kriminalnom dosjeu dodati još jednu optužnicu.

Tako je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu jer je 29. septembra 2020. godine oko jedan sat iza ponoći u Dalmatinskoj ulici prišao ženskoj osobi i uz prijetnju nožem joj oteo mobilni telefon, a potom joj rekao: „Daj mi tašnu“, koju je ona iz straha dala.

On se takođe tereti da je dva dana ranije u ulici Patriotske lige, prišao djevojci koja se nalazila ispred lifta zgrade u kojoj živi, a zatim joj istrgao tašnu koju je držala na ramenu te pobjegao.

Otima torbice

U optužnici je postupajuća tužiteljka predložila produženje pritvora optuženom Ahmedagiću koji je, inače, višestruko osuđivan za navedena i druga krivična djela.

Posljednja presuda izrečena mu je nakon što je priznao pet pljački. Ahmedagić je priznao da je u ranijem periodu otimao ženama torbice, a radi se o pet slučajeva drskih uličnih razbojništava.

Njemu je presudom ujedno ukinuta i mjera pritvora te je pušten na slobodu do poziva na izdržavanje zatvorske kazne, ali je to iskoristio za nove pljačke.

Ostavite komentar: