Stefan Samardžija u Okružnom sudu Banjaluka

Stefan Samardžija iz Istočnog Sarajeva, koji je osumnjičen za ubistvo Damira Ostojića, predat je danas Okružnom sudu Banjaluka.

Tužilac Republičkog javnog tužilaštva ispitao je Samardžiju i uputiće Okružnom sudu Banjaluka prijedlog za određivanje pritvora.

Pripadnici policije Republike Srpske predali su sinoć Samardžiju Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

– Lice koje je sinoć privedeno u prostorije Republičkog javnog tužilaštva, posebnog Odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo teško ubistvo, ispitano je danas od strane Republičkog javnog tužilaštva, nakon čega je predato sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, uz prijedlog za određivanje mjere pritvora, izjavila je Dragica Tojagić, portparol Republičkog javnog tužilaštva.

– Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, izmjeniti, sakriti ili falsifikovati dokaze ili tragove, važne za krivični postupak, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, a mjera pritvora zatražena je i zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja istog, i što bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, dodala je Tojagićeva.

Samardžiju su na području Istočnog Sarajeva uhapsili pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminal, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Damir Ostojić /49/ ubijen je 5. septembra prošle godine u Banjaluci.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: