Starca ubila svijeća

U stravičnom požaru u Kremni kod Prnjavora nastradao Milan Stanić (81). 

Ugljenisano tijelo pronađeno u izgoreloj kući u noći između petka i subote u naselju Kremna, kod Prnjavora, vjeruje se, tačnije dileme nema, pripada njenom vlasniku 81-godišnjem Milanu Staniću, a u groznu smrt starca je otjerala – zapaljena svijeća?!

U realnu pretpostavku o identitetu žrtve vjerovalo se od samog početka drame u Kremni, kad se osamljena i trošna kuća pri šumarku pretvorila u vatrenu buktinju, i kada su prnjavorski vatrogasci završili posao. Tačnije, kada su pronašli ugljenisano tijelo, a istražitelji okončali uviđaj.

– Okružni tužilac nije naložio obdukciju, jer je tijelo u potpunosti ugljenisano. Sigurna identifikacija nije moguća, ali sve upućuje da je riječ o vlasniku kuće – kaže izvor “Novosti” upućen u tu tragediju.

Uviđajem nisu otkriveni ni elementi krivičnog djela, odnosno da je kuću bez električne energije potpalio neko “sa strane”.

– Nalaz inspektora protivpožarne zaštite govori da je vatra izbila iznutra, iz same kuće – kaže izvor.

Komšije svjedoče da je polupokretni starac živio sam u kući koju je uglavnom osvjetljavao uz pomoć svijeće.

Pretpostavlja se da ga je prevario san, a da se svijeća, koja je gorjela, potom pretvorila u – šibicu!

Njegovi ugljenisani ostaci pronađeni su uz mesto gde je, pretpostavlja se, bio krevet. Veruje se da je teško starac ustao i pokušao da potraži izlaz, ali su mu ogromni dim i vatra ugasili život, uprkos relativno brzoj intervenciji komšija i vatrogasaca.

BRIGA I SAHRANA

Otkako mu je prije neku godinu umrla supruga sa kojom nije imao dece, Milan Stanić je živio sam u trošnoj kući, bez struje i vode.

O njemu su brinuli Centar za socijalni rad, Crveni krst i komšije. Kažu da su se sa njim svi lijepo slagali i da će organizovati dostojanstven ukop njegovih posmrtnih ostataka.

 

Izvor / Foto:(Novosti.rs)

 

Ostavite komentar: