Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće: Na području Gradiške u aprilu evidentiran 51 migrant

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u aprilu je evidentiran 51 migrant, dok je u istom mjesecu prošle godine evidentirano 27.

Stanje bezbjednosti na području ove uprave može se ocijeniti kao zadovoljavajuće, izjavio je danas načelnik ove uprave Bojan Škorić.

Škorić je rekao novinarima, predstavljajući rezultate rada za april, da je u tom mjesecu zabilježeno 38 krivičnih djela, isto kao i u aprilu prošle godine.

On je naveo da je u aprilu ukupno rasvijetljeno 35 krivičnih djela ili 92,1 odsto, te da je po nepoznatom izvršiocu evidentirano 11 krivičnih djela, od kojih je rasvijetljeno osam ili 72,7 odsto.

Škorić je napomenuo da u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na području ove policijske uprave u aprilu nije bilo smrtno stradalih.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić rekao je da su u aprilu zabilježena 34 krivična djela opšteg kriminaliteta, jedno krivično djelo zloupotrebe droge, jedno krivično djelo privrednog kriminaliteta i dva iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

On je naveo da je u tom periodu evidentirano 10 krivičnih djela protiv imovine, što je za 18,2 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine, dok je ukupno rasvijetljeno sedam takvih krivičnih djela.

Mišetić je dodao da je po nepoznatom izvršiocu evidentirano pet krivičnih djela protiv imovine, od kojih su tri rasvijetljena.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković rekao je da je u aprilu zabilježeno 49 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 12 prekršaja više u odnosu na isti period prethodne godine.

On je istakao da je zbog narušavanja javnog reda i mira podneseno osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, te izdato 40 prekršajnih naloga.

Prekršaje je počinilo 59 osoba, među kojim je pet maloljetnika i 17 povratnika u činjenju tih prekršaja.

Trifković je rekao da su iz oblasti bezbjednosti saobraćaja u aprilu evidentirana 1.083 prekršaja, koja su sankcionisana podnošenjem 16 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 993 prekršajna naloga. On je dodao da su iz saobraćaja isključena 93 vozača, od kojih 70 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Ostavite komentar: